Fra gammel gård til moderne hus med solvarme

Det evige byggeprojekt

solvarmeanlægDa jeg var lille, købte mine forældre en gammel gård med grisestald og hestestald. Deres plan var at renovere huset og lave det om til deres drømmehus. Far var lige blevet uddannet som tømrer, og havde i huset, gang i et meget spændende byggeprojekt, der skulle vare længe. Først skulle huset blive beboeligt og mor og far gik derfor i gang med at tømme huset for inventar.

 

En families behov

Da de havde tømt hele huset, rev de nogle vægge ned, satte nogle nye op og gjorde rummene bedre til vores behov. Der hvor køkkenet havde været før, skulle vi nu have badeværelse og der hvor badeværelset havde været, skulle vi nu have en trappe, der skulle føre op til første etage. Far knoklede hver dag med arbejde og hus, og imens boede mor og jeg i et sommerhus nede ved stranden.

 

Den lille finesse i en bålplads

Da huset blev beboeligt, rykkede far ud i staldene og lavede det om til henholdsvis værksted og gildesal. Mor lavede legeplads til mig i den kæmpe store have, der hørte med til huset og jeg sagde til mor, at hun skulle lave en bålplads, så vi kunne lave snobrød. Vi har senere hen brugt mange timer omkring bålpladsen.

 

Modernisering og optimering

I dag, ti år senere, ligner huset forholdsvis sig selv udefra, men indeni er der sket mange spændende ting. Hele huset er blevet moderniseret og kører et tidsløst tema i sort og hvid. Selv køkkenet er skiftet ud. Dertil har far lavet to tilbygninger, der har givet os en flot stue og et par ekstra værelser. Med så mange kvadratmeter at varme op, har far fået installeret solvarme på taget (se mere her: http://q-pro.dk/solvarme.htm), så det ikke er ligeså dyrt. Min far er så smart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *