Galamiddagen i aften

 

Hvis man er så heldig at man er blevet inviteret til galamiddag i aften på hotel ryttergården, skal man tage sit stiveste puds på, med smoking og ikke mindst slips. Sådan en middag, er altid noget ud over de sædvanlige, hvor alle kommer i deres fineste tøj på og gjort en masse ud af sig selv. Har man ikke tøjet i forvejen til sådan et arrangement, kan man godt forvente det er ret dyrt at skulle ud at anskaffe sig. Der kunne man vælge at leje tøjet, hvis man ved det ikke er ret tit man kommer til at bruge det.

At leje et slips uden anden til, er ikke noget man kan, til gengæld kan man leje det samme med en smoking eller et smart jakkesæt. Er man ikke den type person der ret tit skal bruge et slips, kan man mere eller mindre selv vælge hvilket man køber, da det ville kunne bruges i alle sammenhænge. Prisen vil man ikke blive ruineret af, da man bare kan købe et for 50 kr. i et supermarked. Derfor vil det altid være en af de mindste investeringer man kan lave i sit klædeskab.

Slips som vi kender dem i vores tid, kom frem første gang i 1800 tallet, hvor det der var, en videreudvikling af kravatten, som mange den gang brugte dagligt. Lige fra den gang, har det mest været forbeholdt mænd at gå med det, for det er sjælendt kvinder gør det. Et slips passer bedst til et jakkesæt eller anden meget formelt tøj. Har man det på, udstråler det i høj graf professionalisme og giver en meget stor troværdighed over for andre man taler med. Typisk er det folk på kontorer der har det på og nogle steder skal de ligefrem at det på, når de er på deres arbejde.

Køb et slips her: http://www.flytie.dk/slips.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *